Home PageOver ons

Over Ons

Hoe het allemaal begon..

Weet je nog toen je klein was, wanneer je ‘s avonds naar bed ging en mama je een nachtzoen gaf en het licht uitdeed? En als je daar zo in het donker lag en je gedachten afdwaalden;  en je begon te denken over de enge dingen die in de hoeken van je kamertje loerden. Soms was je zo bang dat je stijf van angst geen vin durfde te roeren. Wie kan je op zo’n moment helpen?

Weet je nog, die eerste dag op school, allemaal onbekende gezichten in een klas, een ongemakkelijk gevoel terwijl je naar jouw plekje liep, tot de juf je naam zei en daarbij, “Zij heeft een grote zus bij ons op school” Weet je nog hoe fijn het voelde te weten dat je grote zus de hele dag in de buurt was?

De kunst op deze site is geinspireerd door ‘sisterhood’. De site is de creatie van Edith en Marloes Pijpers, twee zussen die maar 15 maanden schelen en samen opgroeiden in Maassluis. Edith, een blondine, is de oudste. Vandaag de dag is ze een succesvolle kunstenaar in New York. Marloes, een brunette, woont en werkt in Nederland. Een paar jaar geleden gebeurde er iets bijzonders. Binnen een tijdsbestek van 15 maanden, werd Marloes moeder van twee kleine meisjes. Naarmate ze iets groter werden, werd de gelijkenis steeds duidelijker. De oudste is een blond, nauwkeurig en creatief meisje (net als jonge Edith) en de jongste van de twee heeft donker haar en is een ondeugend boefje (net als de jonge Marloes). Het was alsof ze de nieuwe generatie in ge-copy/paste waren.

Natuurlijk hebben de kleine meisjes hun eigen identiteit die zeker ook anders is dan die van hun mama en tante. En als je hen zelf zou vragen wat ze vinden van het feit dat oma hun namen regelmatig verward met die van mama en Edith, zouden ze waarschijnlijk zeggen dat oudere mensen het nou eenmaal vaak verkeerd zien, toch?

Maar goed, het herkennen van hun eigen jeugd in de kleine meisjes inspireerde Edith om deze schilderijen te maken en Marloes om er een site omheen te creëren. De producten die je hier vindt, zijn samenwerkingen tussen de twee en hoe meer je op site rondneust, hoe meer je de zusjes en ‘sisterhood’ als thema in de werken ziet. Ze geven om elkaar en delen met elkaar de magie van de wereld. Dit doen ze niet alleen, maar met al hun vriendjes en vriendinnetjes, die gebaseerd zijn op de zusjes’ echte kameraadjes. De band tussen broers en zussen is niet alleen belangrijk in onze jonge jeugd, maar is iets voor altijd. We hopen dat je dat ook zo voelt. Kijk rond in onze winkel en laat je meenemen  op de wolkjes, bellen en ballonen. Ervaar weer even de magie van de jeugd. De meisjes zijn in meerdere van onze prints te herkennen, aangezien ze altijd een grote inspiratiebron zijn geweest. Vind jij ze ook terug op de site? bv de Magnolia Tree, Wildflowers en …